Vilonyai Várpark

Főoldal Közösségi Vilonyai Várpark
Szavazz Te is!
  •  
  •  

Saját tulajdonban lévő, több mint 2 hektáros területen a mai magyarországi területen található várak makettjeinek bemutatása egy látogatóközponton – parkon belül, Fő célom a történelem oktatásának segítése, ismeretterjesztés, turizmus fejlesztés. A tervezethez elkészültek a látvány és tanulmánytervek, az üzleti terv, talajvédelmi terv, rendelkezésemre áll a helyi önkormányzat elvi támogatása. Meg van a makettépítéshez szükséges csapat, a várak rekonstrukciós elképzeléseinek megvalósításához szükséges dokumentáció.
A látogató központban helyet kapna kiállító terem, ahol a várakhoz kapcsolódó irodalmi, szépművészeti alkotások, fegyverek láthatók, ajándékbolt, büfé, stb.
A parkban mintegy 50 vár makettje kerül bemutatásra természeti viszonyuknak megfelelően. Ez a szám a későbbiekben természetesen bővülne.
Főbb célok:
oktatás
ismeretterjesztés
épített örökségünk megvédése
turisztikai látnivalók bővítése
munkahelyteremtés

Jelenleg mint magánember foglalkozom a tervvel, de az esetleges megvalósításhoz szükséges cég megalakítása nem ütközik semmilyen akadályba.
A fenti tervek elkészítése, a földterület megvásárlása kimerítette anyagi lehetőségeimet, eddig még befektetőket sem találtam a megvalósításhoz, amelynek összege meghaladhatja a 300 millió forintot, de terveim szerint 6 év alatt térülne meg.