PVROOF – napelemes tetőcserép

Főoldal Design és Tech PVROOF – napelemes tetőcserép
PVROOF - napelemes tetőcserép
Szavazz Te is!
  •  
  •  

A találmányunkkal a háztetőd jelenlegi cserepeit nap-elem cserepekre cserélheted, ami azonnal hasznosítja a napenergiát, és áramot termel. Mindenünk megvan hozzá a a szabadalomtól az első darabokig, de az induláshoz támogatásra van szükségünk.

Földön található és kitermelhető kőolajkészletekben rejlő összes energiát, a Nap 1,5 nap alatt sugározza a földre. Az emberiség jelenlegi, évi energiafogyasztását a Nap egy órányi energiakibocsátása teljes egészében fedezné. Előrejelzések szerint 2025-re a napenergia jelenti majd a Föld fő energiaforrását.

A napenergiát tehát hasznosítani kell, ez nem kérdés.  A baj, hogy eddig ez nagyon bonyolult volt. A fotovoltaikus napelem-rendszerek napelem panel formájában érhetők el. Ezek a tető megbontásával, tartószerkezet beépítésével telepíthetők. Az ingatlan eredeti tetőszerkezeti képe ezáltal megváltozik, esztétikája jelentősen romlik. És jellemzően a napelem panel ára kevesebb mint 50% a teljes rendszertelepítési árban. Vagyis a ház átalakítására többet kültönk mint magára a napelemre!

A PvROOF szolár cserép rendszer a forgalomban lévő cserép típusokkal megegyező méretben, formában és színben kerül gyártásra. Ezért a szolár cserép tetszőleges mennyiségben egyszerűen a régi cserép helyére illeszthető, a felhasználóra bízva a telepítés ütemét úgy, hogy a megtérülési idő egyénenként a legoptimálisabb lehessen.

A szabadalmaztatott termék egy fotovoltaikus réteggel ellátott tetőcserép, amely elektromos energia előállítására alkalmas. A termék márkaneve PvROOF. Az elemek cserép alakúak, bármilyen színre és formára alakíthatók, így könnyen beilleszkednek a környezetbe. Alkalmazásukkal a házak, üzemek és műemléki épületek jelentős energiaköltséget takaríthatnak meg.

A PvROOF szolár cserép alap ötlete közel egy évtizedes azonban az alapanyagok ára és a technológia fejlettségi szintje az előállítást napjainkra tette gazdaságossá.

A project tulajdonosai: Dr Somogyi Miklós, Tóth Miklós Tamás

A PvROOF szolár cserép rendszer a forgalomban lévő kerámia és beton cseréppel megegyező méretben, formában és színben kerül gyártásra. Ezért a szolár cserép tetszőleges mennyiségben egyszerűen a régi cserép helyére illeszthető.

 

A PvRoof jobb mint a hasonló megoldások: