Interaktív mozi

Főoldal Művészet Interaktív mozi
Interaktív mozi
Szavazz Te is!
  •  
  •  

Time Machine Movie Technology (TMMT)

Szabadalom a mozi „megmentésére”, a látogatottság fellendítésére.
Napjainkban a mozi forgalmazás visszaesést mutat, a házi VHS videotechnika és a kábel televíziózás, az 1990-es évektől pedig a digitális DVD-technika széles körű elterjedése, valamint az ezek kapcsán burjánzó filmkalózkodás, az otthoni mozizás kényelme és az egyre jobb házi mozi rendszerek visszavetették a filmszínházak népszerűségét.
A filmiparnak tehát muszáj előrukkolnia valamivel, ami visszacsábítja a nézőket a vetítőtermekbe. Erre lehet megoldás a Time Machine Movie Technology (TMMT) elnevezésű új műszaki eljárás, filmgyártási technológia, aminek a lényege, hogy mi magunk mozizás közben alakíthatjuk a film menetét. A filmipar nagy mérföldköve lehet ez az eljárás, úgy, mint a hangosfilm, a színes film, a sztereó hang, majd a térhangzás bevezetése, a digitális technika, a képformátumok változása, a számítógépes technikával készült filmek és napjainkban a 3D-s és 4DX-s mozik fejlődése.
A technológia lényege:
A TMMT technológiával készült film lényege, hogy a moziban ülve egy telefonos applikációval alakíthatjuk a film történetét. A film bizonyos sorsfordító eseményekhez érve felajánl két esetleg több választási lehetőséget a folytatásra, amire a közönség pillanatok alatt szavaz és természetesen a többség döntése érvényesül.

Előnyei:
– „INTERAKTÍV MOZIZÁS”, vagyis mi magunk alakíthatjuk a film menetét a filmvetítés közben, ezzel különleges mozi élményt kapunk
– alkalmazható bármilyen stílusú filmnél (kivéve történelmi és életrajzi filmeknél, ahol a történet valós eseményeken alapul)
– nagyobb számú jegyeladás mivel ez a lehetőség csak moziban lehetséges, valamint akár többször is megnézhetik ugyanazon filmet a más-más történet miatt
– nem igényel nagyon drága technikai átalakításokat a filmszínházaknak, úgy, mint például a 3D-s és 4D-s moziknál hang, látvány, vászon és egyéb dolgok tekintetében
– az új technológia mindig érdekli a közönséget

A projekt jelenleg még csak “ötlet” fázisban tart, a megvalósításhoz filmes kapcsolatra lenne szükség, a nyereményt első körben a szabadalmaztatásra fordítanám!
Ötletgazda és megvalósító: Vincze Zsolt