Find my bike

Find my bike
Szavazz Te is!
  •  
  •  

Egy Gps jeladót gyártanánk, amit a bringák vázszerkezetébe helyezhető, tetszőleges helyre. A pontos pozícióját csak a kerékpár tulajdonos tudná. A jeladó kizárólag a bringa tartózkodási helyét, és az akku állapotát mutatná, egy mobil alkalmazás segítségével! A lényeg, hogy az akku töltését indukciós elven oldanám meg, így a kerékpáron sehol nem lehetne látni, hogy hol található a jeladó. Ezzel kicsit megnehezítve a kerékpár tolvajok dolgát.

Alapjelyzetben a kerékpár gyártókkal venném fel a kapcsolatot, így összeépítéskor el tudnák helyezni a jeladót. A pontos helyén egy matricával jelölnék a kész kerékpáron. Amikor a tulajdonos megveszi a bringát, megjegyzi a matrica helyét, azt pedig eltávolítja, majd kidobja! Ezután a mobil alkalmazás segítségével nyomon követi a kerékpárt, és az akku töltöttségét. Mivel a sugárzott információ kicsi, az akksik viszonylag sokáig bírhatnák. Amennyiben az alkalmazásban azt látja a tulajdonos, hogy merülőben van az akksi, ráteszi a vázra az indulciós töltőt a megjegyzett helyre, és feltölti a jeladót.
Ilyan bringákba, amikbe gyárilag nem szerelték bele, a késöbbiekben is be lehetne szerelni. Erre szintén van egy kész tervem. Az elhelyezési lehetőségek korlátozottabbak, de kivitelezhető!

Milyen fázisban van a project?
Jelenleg elindítottuk ötlet társammal (Papp Gergely) a szükséges alkatrészek beszerzését, hogy elkészíthessük a teszt darabot. A működőképességét végiggondolva nem találunk benne buktatót, viszont addig, amíg egy működő darab nincs a kezünkben, nem tekintjük 100%-osnak az ötletet.

Mi kell a teljes megvalósításhoz?
A teljes megvalósításhoz elengedhetetlen a működő prototípus, és megtalálni a legoptimálisabb méretet, kialakítást, kivitelt. A nyeremény összege segítene elindítani a gyártást, és promotálni a termékünket.

Kik a megvalósítók?
Alap emberként magunkat jelölném meg (Keil Krisztián & Papp Gergely), a gyártásra még nincs megfelelő cég. Azt majd akkor kutatjuk fel, ha működik a termék!

Fejben van egy kialakítási terv. Ha az működőképes, lesz rajz róla. Az elhelyezés a gyártó oldaláról bárhol történhet. Az utólagos beszerelésre a kormány csövet, illetve a nyereg csövet tudom elképzelni.
Nem tartalmazna SIM kártyát a jeladó. Előre beállított időközönként a GPS jeladó kibocsájtana egy jelet, amiben közölné a pontos koordinátáit. Ezt lehetne lekérni a telefon szoftverével. Az energiaforrásként funkcionáló akkumulátor töltésére pedig indukciós elvet használnánk. Így nem lenne direkt kontakt, ezáltal nem lenne egyértelmű, hogy hol található a jeladó.