Együtt magunkról

Főoldal Művészet Együtt magunkról
Szavazz Te is!
  •  
  •  

A program célja, hogy adott közösség bevonásával, professzionális művészek közreműködésével jöjjön létre színházi produkció, melynek közösségépítő, közösségteremtő feladata van.
Egyéni igényekre szabva, a megrendelő ( cég, település, civil szervezet) s a művészeti vezetők egyeztetése során jön létre a közösen meghatározott célú előadás, melynek adott elemeibe a helyiek is bekapcsolódnak.
A munkafolyamat fontos alapja a “gyűjtés” melynek kiinduló pontja egy-egy településnél oral history, helyi legenda vagy családtörténet, egy-egy cégnél meglévő munkahelyi konfliktus, de akár baleset-megelőzési tréning is lehet.
A bemutatók mindig helyspecifikusan jönnek létre s nem igényelnek klasszikus értelemben vett színházi teret; így lehet előadás-helyszín akár egy régi művelődési ház, egy templomkert de akár egy 500 fős rendezvényterem is.
Néhány eddigi munkánk kiinduló pontja:
– történelmi emlékezet
– franchise-rendszerű élelmiszerbolt hálózat “közös tudata”
– multicég balesetvédelmi újításai
– jubiláló zeneszerző munkája

Alkotói célunk és hitvallásunk, hogy a színház alkalmazott művészeti ág, melyben valamennyi művészeti ág meg tud mutatkozni s jó rendezői koncepcióval és hozzáállással a profi és az amatőr művészek közösen tudnak alkotni.