D.O.R.I.N.A.

D.O.R.I.N.A.
Szavazz Te is!
  •  
  •  

Hiszünk abban, hogy a tudás hatalom, s mindenkinek joga van hozzá. Ezért született meg az e-learning rendszerünk, mely nem csak újdonságokkal teli, hanem újra megtanít tanulni is.

A forradalmi e-learning rendszerük szerethetővé teszi az amúgy általában kötelező (céges) oktatási folyamatokat az által, hogy
– a felhasználó tudásszintjének megfelelően oktat (a tanfolyam kérdésekkel kezdődik, mely felméri a felhasználó aktuális tudását a témában, majd ennek megfelelő videóra irányítja),
– több száz tanulmány értékelése után megalkottuk a leghatékonyabb oktatási formulát (megfelelő hosszúságú és felépítésű, feliratos videók formájában),
– a felhasználó garantáltan új, hasznos tudáshoz jut abban az esetben is, ha már most „többet tud, mint elvárt”,
– a végén pedig személyre szabott értékelés (egyedülálló módon SWOT-analízissel!) valamint releváns könyv/tanfolyam ajánló mellett medálokat is gyűjthet, egyfajta versenyzést is generálva.

A különlegesség viszont a háttérben rejlik: amennyiben a tananyagot egy cég tölti fel a saját munkatársainak, úgy a cég oktatási felelőse nem csak az egyéni eredményeket látja, hanem egy komplex csoportelemzést is kap, hogy mik az erősségek, mik a gyengeségek. Ez által a céges képzések hatékonyabbak lehetnek, valóban olyan témaköröket érinthetnek, melyekben mindenkinek van mit tanulnia – viszlát, unalmas tréningek, helló valós értékek!

De mi ezen is túlnyúlunk! Mi lenne, ha egy egyetemi oktató a megajánlott jegyet nem sima évközi ZH-k alapján adná, hanem a mi rendszerünk által egy olyan vizsgán, ahol a hallgató utána rendes magyarázatot is kapna, a hibáira mi és miért a helyes válasz? Mi lenne, ha egy gasztroblog a valós tudásszintednek megfelelően mutatná be, hogyan készítsd el a kiválasztott recepted? A válasz egyszerű: élményekkel teli, szerethető és sikeres tanulás. S mi mindezt meg tudjuk majd adni.

Persze a rendszerünk sokkal több a fenti ízelítő példáknál, de a lényeg, reméljük, ez alapján is érezhető: digitális forradalomra készülünk, mely eredménye az lesz, hogy nemtől, kortól, munkahelytől függetlenül a folyamatos önképzés, tanulás menő legyen!

Milyen fázisban van most a projekt?
A project jelenleg a kész kidolgozás fázisában van, azaz “már csak le kell programozni” 🙂 A kidolgozás bő 5 hónapig tartott, többek közt több száz ideillő kutatás, felmérés elolvasásával, tesztelésével – ugyanis elképesztően hatékony módszert szerettünk volna, s úgy tűnik, sikerült is kidolgoznunk.

Nehéz elvonatkoztatni attól, hogy az e-learninget kb. 50%-ban olyan emberek használják, akik nem akarják, csak kötelező (pl. egyetemi kurzus, céges oktatás) így az is fontos volt számunkra, hogy az ilyen felhasználók is élvezzék, szeressék a rendszert, sőt, tanuljanak belőle. A sima számonkérések kora szerintünk lejárt, s ezt a filozófiát a programban is szeretnénk életre kelteni.

A teljes megvalósításhoz 7,6-8 millió Forint kell, de mivel a programozás részét mi magunk is meg tudjuk valósítani, így a pályázaton elnyerhető összeg is elég az induláshoz, melyet ez esetben a designra költenénk, valamint a technikai háttérre (szerver-bérlés).

Kik a megvalósítók?
Amegvalósítók csapata jelenleg egy menedzserből áll, két programozóból, egy filmesből és 2-3 nem szakmabeli, de állandóan jó ötletet adó barátból.

Ami igazán újdonság: a hallgató már meglévő tudásszintje alapján oktat a rendszer, majd a fejlődésről (és még számtalan dologról) egyén és csoportszinten is elemzést ad (utóbbit nyílván csak céges felhasználáskor).

Segíts nekünk szavazatoddal!